Veganska scones till lata söndagar

Ingredienser

4 dl ekologiskt vetemjöl

1dl mandelmjöl

2,5 tsk bakpulver

3/4 tsk salt

1 dl ekologisk kallpressad kokosolja (smält)

1,5 dl mjölk av valfritt slag (jag använder mandelmjölk)

1/2 rivet äpple

Gör så här!

  1. Sätt ugnen på 215 grader.
  2. Blanda de torra ingredienserna.
  3. Blanda ned kokosoljan och rör tills du har en finkornig massa.
  4. Tillsätt rivet äpple
  5. Tillsätt mjölken och rör om tills du har en mjuk deg som släpper bunken.
  6. lägg degen i silikon stora muffin formar
  7. Hysta in i ugnen i 20 minuter. (Med varmluftsugn blev det 20 min perfekt)

Det blir gott med drottningsylt hallon och blåbär. Testa också med honung!

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s